The premiseof the ontology of a fragmentat the fabular level



Cite item

Full Text

Abstract

This article takes up the premise of the ontology of a fragment at the fabular level
considering the conception of German Romanticism. It reveals the opposition of ideal and
real and that was the ontological model where such kind of an opposition was touched upon
for the first time. In this article the objectivation of the concept fragment» as a special genre
of philosophizing is also given.

About the authors

A V Pozdnyakova

A V Pozdnyakova

References

  1. Михайлов А.В. Эстетические идеи немецких романтиков//Эстетика немецких романтиков. С.-Петербург; С.-Петербургского университета 2006. С. 403-405
  2. Михайлов А.В. Эстетические идеи немецких романтиков//Эстетика немецких романтиков. С.-Петербург; С.-Петербургского университета 2006 г. Стр. 405
  3. Новалис //Генрих фон Офтердинген Москва; Ладомир. 2003 г. стр. 95
  4. Новалис. Фрагменты// Литературные манифесты западноевропейских романтиков. Москва; Современная Энциклопедия, 1987 г. Стр. 100
  5. Новалис //Генрих фон Офтердинген Москва; Ладомир. 2003 г. стр. 173
  6. Берковский Н.Я. Романтизм в Германии. С.-Петербург; Азбука- классика 2001г. Стр.177
  7. Шлегель А.В. Лекции о литературе и искусстве//Хрестоматия //Зарубежная литература// 19 век романтизм// М. Просвещение 1976 г. Стр. 25
  8. Шлегель Ф. История древней и новой литературы// Литературные манифесты западноевропейских романтиков. Москва; Издательство Московского университета 1980г. Стр. 67-69.
  9. Шлегель Ф. Разговор о поэзии// Литературные манифесты западноевропейских романтиков. Москва; Издательство Московского университета 1980г. Стр. 63
  10. Шлегель Ф.. История европейской литературы// Хрестоматия по философии // Москва; Центр 2001 г стр.23

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2011 Pozdnyakova A.V., Pozdnyakova A.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies